Rajčata dušená s hráškem
Ingredience
Bazalka |
4 g |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
50 g |
Máslo čerstvé |
5 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Rajčata |
250 g |
Sůl |
4 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 7 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Vybereme menší tvrdší rajčata, která omyjeme, nakrájíme na čtvrtky, bazalku posekáme najemno, nakládaný hrášek scedíme, trochu nálevu si ponecháme.
- V pánvi roztavíme máslo, přisypeme čtvrtky rajčat, osolíme, opepříme a chvíli podusíme ve vlastní šťávě. Přidáme scezený hrášek, podlijeme troškou nálevu, posypeme bazalkou, prohřejeme a odstavíme.
- Podáváme jako teplou přílohu.