Dušené marinované vepřové maso

Ingredience


Fazole bílé sterilované 200 g
Klobása Dunajská 250 g
Paprika žlutá 2 ks
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Protlak rajčatový 2.5 dl
Rajčata 100 g
Šalotka 4 ks
Vepřové kotlety 500 g
Česnek 2 stroužek
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Rozmarýn čerstvý 1 polévková lžíce
Šalvěj čerstvá 1 polévková lžíce
Worcester (worcesterská omáčka) 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřovou kotletu bez kosti omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Čerstvé bylinky šalvěj a rozmarýn omyjeme a drobně pokrájíme.
  2. Připravíme marinádu: Do misky dáme 1 lžíci vinného octa, 2 lžíce worcesteru, rozetřený česnek, olej a bylinky. Směs důkladně promícháme a pak v ní promícháme maso a necháme marinovat 30 minut.
  3. Omyjeme žluté papriky, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na čtvrtky. Očištěné šalotky nakrájíme na plátky silné asi 6 mm. Klobásy nakrájíme na několik dílů. Cherry rajčata omyjeme. Petrželku omyjeme a drobně nakrájíme.
  4. Marinované maso vložíme do skleněné mísy, zakryjeme víkem z umělé hmoty, které má průduchy, a v mikrovlnné troubě pečeme 13 minut.
  5. Do druhé mělké misky vložíme rozkrájené klobásy, papriky, rajčata a cibuli. Misku zakryjeme a při vysokém výkonu pečeme 7 minut. Vše potom přemístíme k masu, přidáme konzervovanou bílou fazoli v rajském protlaku, mísu znovu zakryjeme a společně v mikrovlnné troubě pečeme 5 minut.
  6. Porce rozdělíme na talíře, posypeme petrželkou a servírujeme.