Kouzelný rudý dezert

Ingredience


Cukr krupice 4 polévková lžíce
Maliny 200 g
Mléko polotučné 4 dl
Ostružiny 200 g
Pudinkový prášek - vanilkový 1 ks
Solamyl 1 polévková lžíce
Třešně 500 g
Voda pitná 4 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maliny, vypeckované třešně a ostružiny omyjeme, z malin odstraníme stopky. Smícháme v hrnečku solamyl a 4 lžíce vody. Zbylou tekutinu a cukr přivedeme k varu. Přidáme rozmíchaný solamyl a odstavíme hrnec ze sporáku. Přidáme ovoce a promícháme.
  2. Směs vlijeme do dezertové mísy a přes noc necháme uležet. Na plochý talíř vyklopíme kouzelný rudý dezert.
  3. Smícháme vanilkový pudinkový prášek, mléko a cukr a vše uvaříme za stálého míchání, dokud nezhoustne. Necháme vystydnout a mícháme, aby se nevytvořil škraloup.
  4. Připravený rudý dezert přelijeme hotovou vanilkovou polevou a ihned podáváme.