Kouzelný rudý dezert
Ingredience
Cukr krupice |
4 polévková lžíce |
Maliny |
200 g |
Mléko polotučné |
4 dl |
Ostružiny |
200 g |
Pudinkový prášek - vanilkový |
1 ks |
Solamyl |
1 polévková lžíce |
Třešně |
500 g |
Voda pitná |
4 dl |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maliny, vypeckované třešně a ostružiny omyjeme, z malin odstraníme stopky. Smícháme v hrnečku solamyl a 4 lžíce vody. Zbylou tekutinu a cukr přivedeme k varu. Přidáme rozmíchaný solamyl a odstavíme hrnec ze sporáku. Přidáme ovoce a promícháme.
- Směs vlijeme do dezertové mísy a přes noc necháme uležet. Na plochý talíř vyklopíme kouzelný rudý dezert.
- Smícháme vanilkový pudinkový prášek, mléko a cukr a vše uvaříme za stálého míchání, dokud nezhoustne. Necháme vystydnout a mícháme, aby se nevytvořil škraloup.
- Připravený rudý dezert přelijeme hotovou vanilkovou polevou a ihned podáváme.