Hovězí guláš na červeném víně

Ingredience


Celer bulvový 50 g
Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Hovězí kližka 750 g
Mrkev kořen 50 g
Petržel kořen 50 g
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Víno červené 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kořenovou zeleninu očistíme a rozkrájíme spolu s cibulí. Maso rozkrájíme na větší kostky.
  2. Zeleninu s cibulí osmahneme na tuku, přidáme osolené kostky masa a opečeme. Maso mírně podlijeme a podusíme do poloměkka. Poté přidáme rajčatový protlak a zkaramelizovaný cukr (cukr opatrně pražíme na pánvi, až zhnědne).
  3. Maso poté podléváme po částech vínem a dusíme do měkka.
  4. Šťávu nezahušťujeme, necháme ji odpařit.
  5. Jako přílohy podáváme noky, těstoviny anebo saláty.