Hovězí guláš na červeném víně
Ingredience
Celer bulvový |
50 g |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Hovězí kližka |
750 g |
Mrkev kořen |
50 g |
Petržel kořen |
50 g |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno červené |
1 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kořenovou zeleninu očistíme a rozkrájíme spolu s cibulí. Maso rozkrájíme na větší kostky.
- Zeleninu s cibulí osmahneme na tuku, přidáme osolené kostky masa a opečeme. Maso mírně podlijeme a podusíme do poloměkka. Poté přidáme rajčatový protlak a zkaramelizovaný cukr (cukr opatrně pražíme na pánvi, až zhnědne).
- Maso poté podléváme po částech vínem a dusíme do měkka.
- Šťávu nezahušťujeme, necháme ji odpařit.
- Jako přílohy podáváme noky, těstoviny anebo saláty.