Sáňky
Ingredience
Anýz mletý |
0.5 kávová lžička |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cukr krupice |
4 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
150 g |
Hřebíček mletý |
0.5 kávová lžička |
Kakao |
2 kávová lžička |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Med včelí |
2 dl |
Mouka polohrubá |
250 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Sodovka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 120 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Uvaříme v hrnci mléko a med, poté sundáme ze sporáku a odložíme stranou. Smícháme mouku, kakao, kypřící prášek na pečení. Směs vysypeme do nádoby, přidáme sůl, žloutek, sodovku, hřebíček, anýz a přilijeme mléko s medem.
- Ručním mixérem rozšleháme směs, mixujeme, dokud není těsto vláčné. Pokud se lepí, přidáme více mouky. Poté těsto zabalíme do fólie a necháme odpočinout v lednici 2 hodiny.
- Poté těsto na pomoučněném vále rozdělíme na kousky a vytvoříme tlusté válečky.
- Plech vyložíme pečícím papírem, položíme na něj všechny válečky a vytvoříme z nich více saní. Poté pečeme v předehřáté troubě 15 minut. Jakmile jsou saně upečené, vyndáme je a necháme vychladnout.
- Pokud chceme, můžeme je potřít polevou, kterou vytvoříme tak, že smícháme moučkový cukr a citronovou šťávu a mícháme, dokud není poleva krémová.