Sáňky

Ingredience


Anýz mletý 0.5 kávová lžička
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr krupice 4 polévková lžíce
Cukr moučkový 150 g
Hřebíček mletý 0.5 kávová lžička
Kakao 2 kávová lžička
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Med včelí 2 dl
Mouka polohrubá 250 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
Sodovka 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvaříme v hrnci mléko a med, poté sundáme ze sporáku a odložíme stranou. Smícháme mouku, kakao, kypřící prášek na pečení. Směs vysypeme do nádoby, přidáme sůl, žloutek, sodovku, hřebíček, anýz a přilijeme mléko s medem.
  2. Ručním mixérem rozšleháme směs, mixujeme, dokud není těsto vláčné. Pokud se lepí, přidáme více mouky. Poté těsto zabalíme do fólie a necháme odpočinout v lednici 2 hodiny.
  3. Poté těsto na pomoučněném vále rozdělíme na kousky a vytvoříme tlusté válečky.
  4. Plech vyložíme pečícím papírem, položíme na něj všechny válečky a vytvoříme z nich více saní. Poté pečeme v předehřáté troubě 15 minut. Jakmile jsou saně upečené, vyndáme je a necháme vychladnout.
  5. Pokud chceme, můžeme je potřít polevou, kterou vytvoříme tak, že smícháme moučkový cukr a citronovou šťávu a mícháme, dokud není poleva krémová.