Telecí řízky se sýrem

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Lilek 2 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mozzarella 200 g
Rajčata 8 ks
Sůl 1 kávová lžička
Telecí kýta 600 g
Vývar drůbeží 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lilky nakrájíme na kolečka silná cca půl centimetru, rajčata rozpůlíme. Lilky i rajčata ogrilujeme.
  2. Mozzarellu nakrájíme na půlcentimetrové plátky, bazalku nasekáme nadrobno.
  3. Maso z telecí kýty odblaníme a vytvoříme 4 plátky. Naklepeme je, osolíme a po obou stranách opečeme na pánvi s rozehřátým máslem. Po 2-3 minutách řízky přemístíme na grilovací mřížku, na každý položíme 2 plátky sýra a grilujeme 2-3 minuty, až se sýr začne roztékat. Řízky vyjmeme, rozpůlíme a na každý díl položíme plátek lilku a 2 půlky rajčat.
  4. Do pánve, v níž jsme řízky opékali, přidáme drůbeží vývar a bazalku, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 2 minuty.
  5. Těsně před podáváním šťávou řízky polijeme.