Telecí řízky se sýrem
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Lilek |
2 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mozzarella |
200 g |
Rajčata |
8 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí kýta |
600 g |
Vývar drůbeží |
250 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lilky nakrájíme na kolečka silná cca půl centimetru, rajčata rozpůlíme. Lilky i rajčata ogrilujeme.
- Mozzarellu nakrájíme na půlcentimetrové plátky, bazalku nasekáme nadrobno.
- Maso z telecí kýty odblaníme a vytvoříme 4 plátky. Naklepeme je, osolíme a po obou stranách opečeme na pánvi s rozehřátým máslem. Po 2-3 minutách řízky přemístíme na grilovací mřížku, na každý položíme 2 plátky sýra a grilujeme 2-3 minuty, až se sýr začne roztékat. Řízky vyjmeme, rozpůlíme a na každý díl položíme plátek lilku a 2 půlky rajčat.
- Do pánve, v níž jsme řízky opékali, přidáme drůbeží vývar a bazalku, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 2 minuty.
- Těsně před podáváním šťávou řízky polijeme.