Penne s olivami, artyčoky a tuňákem
Ingredience
Artyčoky sterilované |
410 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
3 ks |
Kapary |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Olivy černé |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
250 g |
Těstoviny Penne |
500 g |
Tuňák v oleji |
440 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Oloupaný česnek, chilli papričky zbavené jádřinců a kapary nasekáme nadrobno. Parmezán nahrubo nastrouháme.
- Do velkého hrnce dáme vařit vodu, přidáme olivový olej a sůl a nasypeme penne. Zamícháme, aby se těstoviny nepřichytily ke dnu. Vaříme „al dente“, když jsou hotové, slijeme a rychle propláchneme studenou vodou.
- V hlubokém rendlíku rozehřejeme 4 lžíce oleje, přidáme česnek a chilli papričky a restujeme 2-3 minuty. Přidáme uvařené a dobře odkapané těstoviny, černé olivy, artyčoky, kapary a konzervovaného tuňáka bez nálevu, zamícháme, dobře prohřejeme a ihned podáváme, posypané parmezánem.