Penne s olivami, artyčoky a tuňákem

Ingredience


Artyčoky sterilované 410 g
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 3 ks
Kapary 2 polévková lžíce
Olej olivový 6 polévková lžíce
Olivy černé 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 250 g
Těstoviny Penne 500 g
Tuňák v oleji 440 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupaný česnek, chilli papričky zbavené jádřinců a kapary nasekáme nadrobno. Parmezán nahrubo nastrouháme.
  2. Do velkého hrnce dáme vařit vodu, přidáme olivový olej a sůl a nasypeme penne. Zamícháme, aby se těstoviny nepřichytily ke dnu. Vaříme „al dente“, když jsou hotové, slijeme a rychle propláchneme studenou vodou.
  3. V hlubokém rendlíku rozehřejeme 4 lžíce oleje, přidáme česnek a chilli papričky a restujeme 2-3 minuty. Přidáme uvařené a dobře odkapané těstoviny, černé olivy, artyčoky, kapary a konzervovaného tuňáka bez nálevu, zamícháme, dobře prohřejeme a ihned podáváme, posypané parmezánem.