Nakládaný hermelín
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Hroznové víno |
500 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Ořechy vlašské |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
800 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Hermelíny rozřízneme podélně napůl, vnitřky opatrně vydlabeme.
- V misce je smícháme s máslem, nasekanými ořechy a česnekem a utřeme. Ochutíme solí a vzniklou pomazánkovou směsí naplníme hermelíny, zabalíme do alobalu a necháme alespon 3dny uležet v lednici.
- Poté podáváme nakrájené na trojúhelníčky, dozdobené hroznovým vínem, případně čerstvými bylinkami.