Zapečené plátky lilků s rajčaty

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Lilek 600 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká 60 g
Olej rostlinný 50 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 400 g
Sůl 0.25 kávová lžička
Veka 70 g
Máslo čerstvé 50 g
Strouhanka 60 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata spaříme, oloupeme, rozčtvrtíme a vykrojíme semena, lilky opláchneme, odkrojíme stopku a lilky nakrájíme na podélné plátky a obalíme v mouce. Petrželovou nať a česnek nasekáme nadrobno. Veku nakrájíme na kostičky.
  2. Lilky po obou stranách osmažíme na oleji. Na másle osmažíme rajčata s petrželovou natí, česnekem a vekou. Směs osolíme a opepříme.
  3. Plátky lilků vložíme do zapékací mísy, poklademe usmaženou směsí rajčat. Zasypeme strouhankou, zakapeme rozpuštěným máslem a zapečeme zhruba 10 minut v předehřáté troubě.