Zapečené plátky lilků s rajčaty
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Lilek |
600 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká |
60 g |
Olej rostlinný |
50 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
400 g |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Veka |
70 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Strouhanka |
60 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Rajčata spaříme, oloupeme, rozčtvrtíme a vykrojíme semena, lilky opláchneme, odkrojíme stopku a lilky nakrájíme na podélné plátky a obalíme v mouce. Petrželovou nať a česnek nasekáme nadrobno. Veku nakrájíme na kostičky.
- Lilky po obou stranách osmažíme na oleji. Na másle osmažíme rajčata s petrželovou natí, česnekem a vekou. Směs osolíme a opepříme.
- Plátky lilků vložíme do zapékací mísy, poklademe usmaženou směsí rajčat. Zasypeme strouhankou, zakapeme rozpuštěným máslem a zapečeme zhruba 10 minut v předehřáté troubě.