Řízky z lilků
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Lilek |
800 g |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Olej rostlinný |
80 ml |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Strouhanka |
80 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Zakysaná smetana |
250 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lilky vložíme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě zhruba 8 minut pečeme. Poté je oloupeme, podélně rozpůlíme, posypeme 1/4 lžičky soli a na ubrousku necháme vsáknout šťávu. Česnek utřeme se zbylou solí a zašleháme do vajíček, petrželovou nať jemně nasekáme.
- Lilky obalíme v mouce, ochucených vejcích a strouhance. Na rozpáleném oleji smažíme po obou stranách dozlatova.
- Smažené lilky podáváme s hustou kysanou smetanou, kterou posypeme petrželovou natí.