Řízky z lilků

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Lilek 800 g
Mouka pšeničná hladká 50 g
Olej rostlinný 80 ml
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Strouhanka 80 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Zakysaná smetana 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lilky vložíme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě zhruba 8 minut pečeme. Poté je oloupeme, podélně rozpůlíme, posypeme 1/4 lžičky soli a na ubrousku necháme vsáknout šťávu. Česnek utřeme se zbylou solí a zašleháme do vajíček, petrželovou nať jemně nasekáme.
  2. Lilky obalíme v mouce, ochucených vejcích a strouhance. Na rozpáleném oleji smažíme po obou stranách dozlatova.
  3. Smažené lilky podáváme s hustou kysanou smetanou, kterou posypeme petrželovou natí.