Pečené lilky s rajčaty
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
3 ks |
Lilek |
700 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej rostlinný |
50 ml |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné lilky nakrájíme na příčné plátky, osolíme a na ubrousku necháme asi 10 minut vsáknout šťávu. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata překrojíme na půlky, česnek rozdrtíme a nasekáme.
- Lilky osmažíme po obou stranách na oleji, cibuli zpěníme na másle. Dno zapékací mísy vyložíme osmaženými lilky, zasypeme osmaženou cibulí, posypeme česnekem a poklademe rajčaty.
- Směs pečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut.