Pečené lilky s rajčaty

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 3 ks
Lilek 700 g
Máslo čerstvé 50 g
Olej rostlinný 50 ml
Rajčata 4 ks
Sůl 0.25 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné lilky nakrájíme na příčné plátky, osolíme a na ubrousku necháme asi 10 minut vsáknout šťávu. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata překrojíme na půlky, česnek rozdrtíme a nasekáme.
  2. Lilky osmažíme po obou stranách na oleji, cibuli zpěníme na másle. Dno zapékací mísy vyložíme osmaženými lilky, zasypeme osmaženou cibulí, posypeme česnekem a poklademe rajčaty.
  3. Směs pečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut.