Sytá polévka s vejcem a zeleninou

Ingredience


Brambory zimní 2 ks
Česnek 4 stroužek
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Polévkové koření 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 2 l
Zelenina kořenová 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Petrželovou nať a pažitku propláchneme pod tekoucí vodou a nasekáme nadrobno. Kořenovou zeleninu, česnek, cibuli a brambory očistíme a oloupeme. Česnek utřeme, cibuli nasekáme nadrobno. Kořenovou zeleninu a brambory nakrájíme na kostičky.
  2. Připravenou kořenovou zeleninu s nasekanou cibulí orestujeme na másle v hrnci. Potom opraženou zeleninu zalijeme vodou, přidáme nakrájené brambory a polévkové koření a vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, přidáme do polévky rozšlehaná vejce a utřený česnek, krátce povaříme. Do hotové polévky vsypeme lžíci nasekané petrželky a lžíci nasekané pažitky.