Sytá polévka s vejcem a zeleninou
Ingredience
Brambory zimní |
2 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Polévkové koření |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
2 l |
Zelenina kořenová |
500 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Petrželovou nať a pažitku propláchneme pod tekoucí vodou a nasekáme nadrobno. Kořenovou zeleninu, česnek, cibuli a brambory očistíme a oloupeme. Česnek utřeme, cibuli nasekáme nadrobno. Kořenovou zeleninu a brambory nakrájíme na kostičky.
- Připravenou kořenovou zeleninu s nasekanou cibulí orestujeme na másle v hrnci. Potom opraženou zeleninu zalijeme vodou, přidáme nakrájené brambory a polévkové koření a vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, přidáme do polévky rozšlehaná vejce a utřený česnek, krátce povaříme. Do hotové polévky vsypeme lžíci nasekané petrželky a lžíci nasekané pažitky.