Maďarský guláš z hovězího masa se zelím

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 4 ks
Cukr krupice 0.5 polévková lžíce
Hovězí kližka 1 kg
Kmín mletý 2 špetka
Olej rostlinný 70 ml
Paprika mletá sladká 20 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 1 l
Zakysaná smetana 250 g
Zelí kysané 500 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Rýže loupaná 80 g
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso očistíme a nakrájíme na menší kostky, cibuli nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, zelí slijeme a nakrájíme nadrobno. Rýži uvaříme doměkka.
  2. Na oleji zpěníme cibuli, vmícháme maso, česnek a za stálého míchání maso restujeme. K masu přimícháme mletou papriku, promícháme a zalijeme částí vody, pod poklicí dusíme za občasného míchání a přiléváme po částech vodu. Zhruba po půl hodině k masu vmícháme zelí, osolíme, ochutíme kmínem, pepřem a dusíme doměkka. K udušenému masu vmícháme scezenou uvařenou rýži, smetanu, cukr a necháme prohřát.
  3. Tento pokrm podáváme v hlubokých talířích.
  4. V mezičase připravíme rýži. V rendlíku na rozpáleném oleji osmažíme syrovou rýži a mícháme, až zesklovatí, hned zalijeme vodou, promícháme a pod poklicí zhruba 20 minut dusíme, až je rýže měkká. Pokud zbývá voda, rýži scedíme a necháme okapat.