Špagety s knedlíčky z mletého masa

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 2 ks
Hovězí maso mleté 150 g
Hrášek mražený 100 g
Jehněčí maso 150 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Paprika mletá pálivá 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Šalvěj čerstvá 0.5 hrst
Špagety 400 g
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 100 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme česnek a cibuli, obojí nakrájíme na kostičky. Chilli papričku omyjeme, očistíme, napůl překrojíme, vyjmeme jádřinec a pod tekoucí vodou zbavíme jadýrek, omyjeme, osušíme a též nakrájíme na kostičky.
  2. Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme česnek, cibuli, chilli papričku, zamícháme a vše necháme zpěnit. Na pánev přidáme konzervu rajčat i se šťávou, dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou (podle chuti můžeme použít pálivou nebo sladkou). Takto připravenou omáčku povaříme asi 10 minut na mírném ohni pod pokličkou.
  3. V míse smícháme jehněčí a hovězí mleté maso, přidáme vejce, strouhanku a vše prohněteme. Dochutíme solí a cayenským pepřem, přidáme mletou papriku. Z připravené masové směsi tvarujeme menší knedlíčky, které vkládáme do rajčatové omáčky, kde je asi 10 minut povaříme.
  4. Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Zhruba 5 minut před dovařením těstovin přidáme do rajčatové omáčky hrášek.
  5. Opláchneme šalvěj, osušíme a nasekáme na jemno. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a vložíme do omáčky. Vše promícháme, nastrouháme ovčí sýr. Těstoviny upravíme na talíře a podáváme posypané sekanou šalvějí a strouhaným sýrem.