Špagety s knedlíčky z mletého masa
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
2 ks |
Hovězí maso mleté |
150 g |
Hrášek mražený |
100 g |
Jehněčí maso |
150 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá pálivá |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Šalvěj čerstvá |
0.5 hrst |
Špagety |
400 g |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
100 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupeme česnek a cibuli, obojí nakrájíme na kostičky. Chilli papričku omyjeme, očistíme, napůl překrojíme, vyjmeme jádřinec a pod tekoucí vodou zbavíme jadýrek, omyjeme, osušíme a též nakrájíme na kostičky.
- Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme česnek, cibuli, chilli papričku, zamícháme a vše necháme zpěnit. Na pánev přidáme konzervu rajčat i se šťávou, dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou (podle chuti můžeme použít pálivou nebo sladkou). Takto připravenou omáčku povaříme asi 10 minut na mírném ohni pod pokličkou.
- V míse smícháme jehněčí a hovězí mleté maso, přidáme vejce, strouhanku a vše prohněteme. Dochutíme solí a cayenským pepřem, přidáme mletou papriku. Z připravené masové směsi tvarujeme menší knedlíčky, které vkládáme do rajčatové omáčky, kde je asi 10 minut povaříme.
- Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Zhruba 5 minut před dovařením těstovin přidáme do rajčatové omáčky hrášek.
- Opláchneme šalvěj, osušíme a nasekáme na jemno. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a vložíme do omáčky. Vše promícháme, nastrouháme ovčí sýr. Těstoviny upravíme na talíře a podáváme posypané sekanou šalvějí a strouhaným sýrem.