Pečená treska se zeleninou a toastovým chlebem

Ingredience


Celer bulvový 0.5 ks
Chléb toastový 4 plátek
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Filé z aljašské tresky 600 g
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mrkev kořen 2 ks
Pepř bílý 1 špetka
Petržel kořen 1 ks
Petržel - nať 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 200C.
  2. Mrkev, celer, cibuli a petržel očistíme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Toastový chleba nakrájíme na přibližně stejně velké kostičky. Petrželku nasekáme.
  3. V kastrolu rozehřejeme třetinu másla a kořenovou zeleninu a cibuli asi 5min orestujeme.
  4. Vedle na druhé třetině másla orestujeme toastový chleba dozlatova, poté v míse promícháme se zeleninou, přidáme petrželku a ochutíme solí a pepřem.
  5. Pekáč vytřeme zbytkem másla, naskládáme osolenou tresku, pokapeme citronovou šťávou a zasypeme směsí zeleniny a chleba.
  6. Pečeme asi 25min a poté ihned podáváme, např.s vařenými brambory.