Pečená treska se zeleninou a toastovým chlebem
Ingredience
Celer bulvový |
0.5 ks |
Chléb toastový |
4 plátek |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Filé z aljašské tresky |
600 g |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Pepř bílý |
1 špetka |
Petržel kořen |
1 ks |
Petržel - nať |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 200C.
- Mrkev, celer, cibuli a petržel očistíme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Toastový chleba nakrájíme na přibližně stejně velké kostičky. Petrželku nasekáme.
- V kastrolu rozehřejeme třetinu másla a kořenovou zeleninu a cibuli asi 5min orestujeme.
- Vedle na druhé třetině másla orestujeme toastový chleba dozlatova, poté v míse promícháme se zeleninou, přidáme petrželku a ochutíme solí a pepřem.
- Pekáč vytřeme zbytkem másla, naskládáme osolenou tresku, pokapeme citronovou šťávou a zasypeme směsí zeleniny a chleba.
- Pečeme asi 25min a poté ihned podáváme, např.s vařenými brambory.