Placky ze syrových brambor se zelnou náplní

Ingredience


Brambory 600 g
Mléko polotučné 40 ml
Mouka pšeničná hladká 90 g
Olej rostlinný 60 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 0.25 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Cibule 1 ks
Cukr krupice 0.5 polévková lžíce
Kmín drcený 0.25 kávová lžička
Ocet kvasný lihový 1.5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Sádlo vepřové škvařené 50 g
Sůl 0.25 kávová lžička
Zelí hlávkové bílé 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ze zelí odkrojíme zvadlé a poškozené listy, odkrojíme košťál a nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Cibuli zpěníme na sádle, přimícháme zelí, ochutíme solí, pepřem, kmínem, osladíme, přilijeme ocet a pod poklicí dusíme, až je zelí měkké. Poté zelí odstavíme a držíme teplé.
  2. Syrové brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme na jemno a slijeme vodu. K bramborám přimícháme sůl, pepř, v mléce rozšlehané vejce a mouku, dobře promícháme. Směs zprudka smažíme po obou stranách na malém množství rozpáleného oleje.
  3. Placky podáváme pokryté horkým dušeným zelím.