Placky ze syrových brambor se zelnou náplní
Ingredience
Brambory |
600 g |
Mléko polotučné |
40 ml |
Mouka pšeničná hladká |
90 g |
Olej rostlinný |
60 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
0.5 polévková lžíce |
Kmín drcený |
0.25 kávová lžička |
Ocet kvasný lihový |
1.5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sádlo vepřové škvařené |
50 g |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Zelí hlávkové bílé |
600 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ze zelí odkrojíme zvadlé a poškozené listy, odkrojíme košťál a nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Cibuli zpěníme na sádle, přimícháme zelí, ochutíme solí, pepřem, kmínem, osladíme, přilijeme ocet a pod poklicí dusíme, až je zelí měkké. Poté zelí odstavíme a držíme teplé.
- Syrové brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme na jemno a slijeme vodu. K bramborám přimícháme sůl, pepř, v mléce rozšlehané vejce a mouku, dobře promícháme. Směs zprudka smažíme po obou stranách na malém množství rozpáleného oleje.
- Placky podáváme pokryté horkým dušeným zelím.