Penne s bílým zelím a mletým srnčím masem
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Nové koření mleté |
1 kávová lžička |
Pažitka |
0.5 hrst |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Srnčí maso |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny Penne |
400 g |
Tymián sušený |
1 polévková lžíce |
Víno červené |
250 ml |
Voda pitná |
1.5 l |
Zelí hlávkové bílé |
500 g |
Zvěřinový vývar |
125 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Srnčí maso omyjeme, osušíme a pomocí strojku na maso nahrubo nameleme. Oloupeme cibuli a mrkev, cibuli nakrájíme na větší kousky, mrkev na kolečka. Zelí omyjeme, košťál vykrojíme a vyhodíme. Zelí nakrájíme na nudličky nebo pomocí struhadla nastrouháme. Připravíme pažitku, opláchneme ji, osušíme a najemno nasekáme.
- Na pánvi rozpálíme máslo. Slaninu pokrájíme na kostičky a vyškvaříme ji na másle. Přidáme cibuli a osmahneme ji do sklovita. K cibuli a slanině přidáme na pánev srnčí maso a za stálého míchání ho ze všech stran opečeme. Na pánev přidáme nakrájenou mrkev, zelí a vše dobře promícháme.
- Ve sklenici smícháme červené víno a zvěřinový vývar a tímto podlijeme maso. Směs dochutíme rajčatovým protlakem, tymiánem, pepřem, novým kořením a solí, vše promícháme a na středním ohni asi 15 minut podusíme.
- Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a upravíme na nahřáté talíře. Těstoviny přelijeme ragů ze srnčího masa, posypeme nasekanou pažitkou a podáváme.