Penne s bílým zelím a mletým srnčím masem

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Nové koření mleté 1 kávová lžička
Pažitka 0.5 hrst
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Srnčí maso 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny Penne 400 g
Tymián sušený 1 polévková lžíce
Víno červené 250 ml
Voda pitná 1.5 l
Zelí hlávkové bílé 500 g
Zvěřinový vývar 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Srnčí maso omyjeme, osušíme a pomocí strojku na maso nahrubo nameleme. Oloupeme cibuli a mrkev, cibuli nakrájíme na větší kousky, mrkev na kolečka. Zelí omyjeme, košťál vykrojíme a vyhodíme. Zelí nakrájíme na nudličky nebo pomocí struhadla nastrouháme. Připravíme pažitku, opláchneme ji, osušíme a najemno nasekáme.
  2. Na pánvi rozpálíme máslo. Slaninu pokrájíme na kostičky a vyškvaříme ji na másle. Přidáme cibuli a osmahneme ji do sklovita. K cibuli a slanině přidáme na pánev srnčí maso a za stálého míchání ho ze všech stran opečeme. Na pánev přidáme nakrájenou mrkev, zelí a vše dobře promícháme.
  3. Ve sklenici smícháme červené víno a zvěřinový vývar a tímto podlijeme maso. Směs dochutíme rajčatovým protlakem, tymiánem, pepřem, novým kořením a solí, vše promícháme a na středním ohni asi 15 minut podusíme.
  4. Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a upravíme na nahřáté talíře. Těstoviny přelijeme ragů ze srnčího masa, posypeme nasekanou pažitkou a podáváme.