Tagliatelle s jehněčím masem a červenou čočkou na smetaně
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
2 kávová lžička |
Čočka červená |
100 g |
Jehněčí hřbet |
500 g |
Jíška instantní |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pažitka |
1 hrst |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tagliatelle |
350 g |
Voda pitná |
1.5 l |
Vývar zeleninový |
250 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme jehněčí maso. Vykostěný jehněčí hřbet omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na nudličky. V pánvi rozpálíme olej a maso na něm osmahneme. Dochutíme solí a pepřem a vyjmeme.
- Oloupeme cibuli a stroužky česneku, nakrájíme je nadrobno a osmahneme na zbylém oleji. Cibuli a česnek podlijeme zeleninovým vývarem a smetanou a převaříme.
- Na pánev přidáme ke směsi čočku a vše vaříme na středně silném plameni asi 8 minut (bez pokličky). Poté do omáčky vmícháme jíšku a necháme projít varem.
- Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu.
- Opláchneme pažitku, osušíme a nakrájíme na jemno. Nakrájenou pažitku přidáme spolu s jehněčím masem do omáčky. Omáčku dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou, vše promícháme.
- Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a upravíme na talíře. Podáváme přelité omáčkou s jehněčím masem.