Tagliatelle s jehněčím masem a červenou čočkou na smetaně

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 2 kávová lžička
Čočka červená 100 g
Jehněčí hřbet 500 g
Jíška instantní 2 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pažitka 1 hrst
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Sůl 1 kávová lžička
Tagliatelle 350 g
Voda pitná 1.5 l
Vývar zeleninový 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme jehněčí maso. Vykostěný jehněčí hřbet omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na nudličky. V pánvi rozpálíme olej a maso na něm osmahneme. Dochutíme solí a pepřem a vyjmeme.
  2. Oloupeme cibuli a stroužky česneku, nakrájíme je nadrobno a osmahneme na zbylém oleji. Cibuli a česnek podlijeme zeleninovým vývarem a smetanou a převaříme.
  3. Na pánev přidáme ke směsi čočku a vše vaříme na středně silném plameni asi 8 minut (bez pokličky). Poté do omáčky vmícháme jíšku a necháme projít varem.
  4. Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu.
  5. Opláchneme pažitku, osušíme a nakrájíme na jemno. Nakrájenou pažitku přidáme spolu s jehněčím masem do omáčky. Omáčku dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou, vše promícháme.
  6. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a upravíme na talíře. Podáváme přelité omáčkou s jehněčím masem.