Zeleninová směs s kešu ořechy dušená na kari

Ingredience


Bazalka 1 hrst
Brambory 400 g
Celer - nať 4 ks
Cibulka jarní 4 ks
Citronová tráva 1 ks
Cukr třtinový 1 kávová lžička
Kari pasta 1 kávová lžička
Kečup 1 polévková lžíce
Kukuřice cukrová nakládaná 200 g
Limetka kafrová 2 ks
Olej stolní 2 polévková lžíce
Omáčka rybí 1 kávová lžička
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Ořechy Kešu 100 g
Rajčata 200 g
Šalotka 4 ks
Voda pitná 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve woku rozpálíme olej a necháme na něm za stálého míchání cca 5 minut zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku. Přisypeme kešu oříšky a mícháme, dokud se neopraží dozlatova. Poté přidáme kari pastu, cca 1 minutu orestujeme, vmícháme na kousky pokrájené brambory, nasekanou citronovou trávu, nadrobno nakrájená rajčata a zalijeme vroucí vodou.
  2. Přivedeme k varu a zakryté necháme na mírném ohni 15-20 minut vařit do změknutí brambor.
  3. Poté vmícháme kukuřici, nadrobno pokrájenou celerovou nať, na prstýnky nakrájené listy limety, kečup, sójovou omáčku, cukr a rybí omáčku. Povaříme dalších 5 minut.
  4. Hotovou směs rozdělíme do misek, dozdobíme tenkými plátky jarní cibulky, nasekanou bazalkou a ihned podáváme.