Zeleninová směs s kešu ořechy dušená na kari
Ingredience
Bazalka |
1 hrst |
Brambory |
400 g |
Celer - nať |
4 ks |
Cibulka jarní |
4 ks |
Citronová tráva |
1 ks |
Cukr třtinový |
1 kávová lžička |
Kari pasta |
1 kávová lžička |
Kečup |
1 polévková lžíce |
Kukuřice cukrová nakládaná |
200 g |
Limetka kafrová |
2 ks |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
1 kávová lžička |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Ořechy Kešu |
100 g |
Rajčata |
200 g |
Šalotka |
4 ks |
Voda pitná |
600 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve woku rozpálíme olej a necháme na něm za stálého míchání cca 5 minut zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku. Přisypeme kešu oříšky a mícháme, dokud se neopraží dozlatova. Poté přidáme kari pastu, cca 1 minutu orestujeme, vmícháme na kousky pokrájené brambory, nasekanou citronovou trávu, nadrobno nakrájená rajčata a zalijeme vroucí vodou.
- Přivedeme k varu a zakryté necháme na mírném ohni 15-20 minut vařit do změknutí brambor.
- Poté vmícháme kukuřici, nadrobno pokrájenou celerovou nať, na prstýnky nakrájené listy limety, kečup, sójovou omáčku, cukr a rybí omáčku. Povaříme dalších 5 minut.
- Hotovou směs rozdělíme do misek, dozdobíme tenkými plátky jarní cibulky, nasekanou bazalkou a ihned podáváme.