Salát z pečené řepy s mozzarellou

Ingredience


Balsamico ocet 6 polévková lžíce
Červená řepa 4 ks
Mozzarella 200 g
Olej olivový 8 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rukola 1 hrst
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 180C.
  2. Omyté neoloupané řepy vložíme do dvojítého alobalu, na každou nalijeme lžíci octa, lžíci oleje, ochutíme solí, pepřem a uzavřeme. Pečeme asi 75minut.
  3. Poté balíčky vyjmeme, necháme vychladnout uzavřené. Po rozbalení řepy oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Stejně nakrájíme i mozzarellu.
  4. Na talíře rozložíme řepu, proklademe mozzarellou a dozdobíme lístky rukoly.
  5. Na zálivku smícháme ve sklenici hořčici, 2lžíce balzamikového octa, 4lžíce oleje, ochutíme solí, pepřem a promícháme.
  6. Zálivkou pokapeme salát a podáváme.