Pekingské placičky se slaninou a pórkem

Ingredience


Mouka polohrubá 170 g
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Pórek 6 ks
Slanina vepřová 50 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Vývar drůbeží 6 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Malé pórky najemno posekáme a slaninu pokrájíme na drobné kostičky.
  2. Do mísy rozklepneme vejce, rozšleháme je, přidáme pórek, slaninu a mouku, přilijeme osolený kuřecí vývar a umícháme hladké těsto.
  3. Na pánvi o průměru asi 25 cm zahřejeme olej, rovnoměrně ho rozprostřeme a na něj vlijeme čtvrtinu těsta tak, aby pokrylo celé dno pánve. Smažíme při střední teplotě. Když spodní strana placky zhnědne, otočíme ji a dopečeme po druhé straně. Hotovou placku uložíme na horké místo. Takto upečeme celkem čtyři placky, které pokrájíme na plátky.
  4. Servírujeme horké.