Kapustové karbanátky s mletým masem
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Kapusta hlávková |
800 g |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
40 g |
Maso mleté - mix |
250 g |
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká |
60 g |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Rohlíky bílé |
3 ks |
Strouhanka |
50 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
1.5 l |
Olej rostlinný |
80 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Z kapusty odkrojíme zvadlé a poškozené listy, kapustu rozkrojíme na čtvrtky, vložíme do vroucí vody a vaříme alespoň 15 minut. Poté kapustu slijeme, necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na másle. Česnek prolisujeme, rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Mleté maso dobře rozmícháme.
- Z uvařené kapusty odkrojíme silná žebra, kapustu nakrájíme a umeleme na masovém strojku. V míse promícháme mleté maso s kapustou, cibulí, solí, pepřem, majoránkou, česnekem, vejci a vymačkanými rohlíky. Je-li hmota příliš řídká, přisypeme prosátou strouhanku.
- Z hmoty tvoříme karbanátky, obalujeme v mouce a smažíme na rozpáleném oleji.