Kapustové karbanátky s mletým masem

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 2 ks
Kapusta hlávková 800 g
Majoránka 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 40 g
Maso mleté - mix 250 g
Mléko polotučné 200 ml
Mouka pšeničná hladká 60 g
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Rohlíky bílé 3 ks
Strouhanka 50 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 1.5 l
Olej rostlinný 80 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z kapusty odkrojíme zvadlé a poškozené listy, kapustu rozkrojíme na čtvrtky, vložíme do vroucí vody a vaříme alespoň 15 minut. Poté kapustu slijeme, necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na másle. Česnek prolisujeme, rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Mleté maso dobře rozmícháme.
  2. Z uvařené kapusty odkrojíme silná žebra, kapustu nakrájíme a umeleme na masovém strojku. V míse promícháme mleté maso s kapustou, cibulí, solí, pepřem, majoránkou, česnekem, vejci a vymačkanými rohlíky. Je-li hmota příliš řídká, přisypeme prosátou strouhanku.
  3. Z hmoty tvoříme karbanátky, obalujeme v mouce a smažíme na rozpáleném oleji.