Těstoviny se zeleninou a chřestem

Ingredience


Celer řapíkatý 100 g
Chřest zelený 750 g
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 90 g
Mrkev kořen 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 100 g
Těstoviny čtyřvaječné 350 g
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve nakrájíme chřest tak, že špičky necháme asi 5 cm dlouhé a zbytek nakrájíme na 4cm kousky. Na pánvičce na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou mrkev a celer 10 minut. Poté vložíme chřest a opečeme ho na mírném ohni 5 minut. Nakonec vložíme rajčata i se šťávou, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme 20 minut. Mezitím v hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny. Důkladně scedíme a smícháme s omáčkou. Na talíři pak posypeme nastrouhaným parmezánem a můžeme podávat.