Těstoviny se zeleninou a chřestem
Ingredience
Celer řapíkatý |
100 g |
Chřest zelený |
750 g |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
90 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
100 g |
Těstoviny čtyřvaječné |
350 g |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve nakrájíme chřest tak, že špičky necháme asi 5 cm dlouhé a zbytek nakrájíme na 4cm kousky. Na pánvičce na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou mrkev a celer 10 minut. Poté vložíme chřest a opečeme ho na mírném ohni 5 minut. Nakonec vložíme rajčata i se šťávou, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme 20 minut. Mezitím v hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny. Důkladně scedíme a smícháme s omáčkou. Na talíři pak posypeme nastrouhaným parmezánem a můžeme podávat.