Rybí salát s jogurtem

Ingredience


Cibule 0.5 ks
Citrony 1 ks
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 100 g
Jogurt bílý 200 g
Máslo čerstvé 30 g
Mořská štika - filety 400 g
Mrkev kořen 2 ks
Omáčka tatarská 200 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybí filety nakrájíme na velké pláty, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou. Máslo vložíme do skleněné misky v mikrovlnné troubě a po dobu necelé 1 minuty zahřejeme. Potom do másla položíme nakrájené filety, přiklopíme víkem a dusíme další 4 minuty. Hotové file vytáhneme z trouby, necháme vychladnout, studené nakrájíme na vhodné salátové kousky.
  2. Do salátové mísy položíme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, na struhadle nastrouhanou mrkev, hrášek scedíme a přisypeme do mísy, vše dobře zamícháme, přidáme jogurt, tatarskou omáčku, podle chutě osolíme, opepříme, pokapeme ještě citronovou šťávou a znovu zamícháme.
  3. Připravený salát porcujeme na mělké talíře, anebo do salátových misek a navrch každého salátu položíme vychlazené ryby.