Zapečené lasagne s brokolicí

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Brokolice 450 g
Česnek 1 ks
Lasagne 250 g
Mandle plátky 2 polévková lžíce
Mascarpone 230 g
Mléko polotučné 150 ml
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej olivový 7 polévková lžíce
Paprika červená 3 ks
Pepř černý mletý 2 špetka
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Rajčata 600 g
Šalotka 4 ks
Strouhanka 80 g
Sůl 2 špetka
Sýr Parmezán 6 polévková lžíce
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu dáme předehřát na 190 stupňů Celsia. Mezitím si v hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny, ale jen 4 minuty, nesmí být úplně dovařené. Zapékací mísu vytřeme olejem. Ve větší pánvi na oleji opečeme nadrobno nakrájené šalotky a česnek doměkka. Vložíme nahrubo nakrájená rajčata, na nudličky nakrájené papriky, protlak, osolíme a opepříme a na mírném ohni necháme vařit 20 minut. Přimícháme nadrobno nakrájenou bazalku a odstavíme. Mezitím dáme uvařit do mírně osolené vody růžičky brokolice. Když jsou uvařené, tak je rozmixujeme. Smícháme strouhanku, mléko, olej, mascarpone, nastrouhaný muškátový oříšek, rozmixovanou brokolici, 4 lžíce nastrouhaného parmezánu, osolíme a opepříme. Lasagne vrstvíme do zapékací mísy s brokolicovou směsí a rajčatovou omáčkou. Pokapeme olejem, posypeme zbylým sýrem a mandlovými lupínky a dáme na 25 minut péct. Poté hned podáváme.