Thajské papriky plněné houbovou směsí

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cukr krupice 0.5 kávová lžička
Kari pasta 1 kávová lžička
Koriandr celý 2 ks
Limetka kafrová 3 ks
Omáčka rybí 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Paprika žlutá 4 ks
Vejce slepičí 1 ks
Žampiony čerstvé 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek a koriandrové kořeny nakrájíme nadrobno, roztlučeme v hmoždíři a směs vyškrábneme do misky.
  2. Klobouky žampionů rozkrojíme na čtvrtky a v mixéru nasekáme. Ne však zcela na kaši. Přidáme k česnekové směsi, vmícháme kari pastu, rozšlehané vejce, sójovou a rybí omáčku, cukr a natrhané limetové listy.
  3. Papriky rozkrojíme na poloviny, odstraníme semínka, vložíme je do pařáku a zlehka naplníme připravenou směsí. Vodu pod pařákem přivedeme k varu a na mírném ohni necháme pozvolna dusit cca 15 minut do změknutí paprik.
  4. Hotové rozdělíme na talíře a ihned podáváme.