Thajské papriky plněné houbovou směsí
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cukr krupice |
0.5 kávová lžička |
Kari pasta |
1 kávová lžička |
Koriandr celý |
2 ks |
Limetka kafrová |
3 ks |
Omáčka rybí |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Paprika žlutá |
4 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
Žampiony čerstvé |
400 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek a koriandrové kořeny nakrájíme nadrobno, roztlučeme v hmoždíři a směs vyškrábneme do misky.
- Klobouky žampionů rozkrojíme na čtvrtky a v mixéru nasekáme. Ne však zcela na kaši. Přidáme k česnekové směsi, vmícháme kari pastu, rozšlehané vejce, sójovou a rybí omáčku, cukr a natrhané limetové listy.
- Papriky rozkrojíme na poloviny, odstraníme semínka, vložíme je do pařáku a zlehka naplníme připravenou směsí. Vodu pod pařákem přivedeme k varu a na mírném ohni necháme pozvolna dusit cca 15 minut do změknutí paprik.
- Hotové rozdělíme na talíře a ihned podáváme.