Pappardelle s parmskou šunkou a rajčaty

Ingredience


Bazalka 1 hrst
Cibulka jarní 1 ks
Máslo čerstvé 30 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 500 g
Sůl 1 kávová lžička
Šunka parmská 200 g
Sýr Parmezán 100 g
Těstoviny Pappardelle 400 g
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Parmskou šunku pokrájíme na proužky široké asi 1 cm, očistíme jarní cibulku, spodní bílou část nakrájíme nadrobno. Zelenou část nepoužijeme.
  2. Opláchneme bazalku, osušíme ji, otrháme lístky a část jich odložíme stranou, většinu potrháme.
  3. Připravíme si rajčata. Omyjeme je, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme okolí stopky, dužinu pokrájíme na kostky. Na pánvi rozehřejeme máslo a olivový olej, přidáme jarní cibulku, osmahneme ji do sklovita.
  4. Pappardelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu.
  5. Na pánev k cibulce přidáme nakrájenou šunku, vše promícháme a mírně ohřejeme. Uvařené těstoviny scedíme. Parmezán nastrouháme. Připravíme si velkou mísu, do které po vrstvách dáme těstoviny, rajčata, šunkovou směs, bazalku a Parmezán. Směs opepříme, promícháme a ozdobíme zbytkem bazalky. Podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.