Pappardelle s parmskou šunkou a rajčaty
Ingredience
Bazalka |
1 hrst |
Cibulka jarní |
1 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka parmská |
200 g |
Sýr Parmezán |
100 g |
Těstoviny Pappardelle |
400 g |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Parmskou šunku pokrájíme na proužky široké asi 1 cm, očistíme jarní cibulku, spodní bílou část nakrájíme nadrobno. Zelenou část nepoužijeme.
- Opláchneme bazalku, osušíme ji, otrháme lístky a část jich odložíme stranou, většinu potrháme.
- Připravíme si rajčata. Omyjeme je, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme okolí stopky, dužinu pokrájíme na kostky. Na pánvi rozehřejeme máslo a olivový olej, přidáme jarní cibulku, osmahneme ji do sklovita.
- Pappardelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu.
- Na pánev k cibulce přidáme nakrájenou šunku, vše promícháme a mírně ohřejeme. Uvařené těstoviny scedíme. Parmezán nastrouháme. Připravíme si velkou mísu, do které po vrstvách dáme těstoviny, rajčata, šunkovou směs, bazalku a Parmezán. Směs opepříme, promícháme a ozdobíme zbytkem bazalky. Podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.