Dušený, kapustový nákyp

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Hovězí maso mleté 100 g
Kapusta mražená 300 g
Olej olivový extra panenský 100 ml
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mraženou kapustu necháme rozmrazit, scedíme, vymačkáme vodu a dáme okapat. Česnek oloupeme, nastrouháme, položíme do skleněné mísy, přilijeme olej a v mikrovlnné troubě na 2 minuty zahřejeme. Do mísy přisypeme připravenou kapustu, přiklopíme a pokračujeme v dušení ještě 3 minuty. Mleté maso osolíme, opepříme, zamícháme a položíme do mísy, maso zalijeme rozšlehanými vejci se sýrem, přiklopíme a vrátíme na 2 minuty do mikrovlnné trouby. Hotové jídlo vytáhneme, přiklopené necháme minutu odležet a už můžeme porce nakládat na talíře.