Těstoviny s fenyklem a artyčoky

Ingredience


Artyčoky 2 ks
Česnek 2 ks
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Fenykl sladký - hlíza 1 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 3 polévková lžíce
Rajčata 600 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 100 g
Těstoviny čtyřvaječné 350 g
Víno bílé 150 ml
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. 2 lžíce vody smícháme s citronovou šťávou. Z artyčoků vyjmeme vnitřní část, nakrájíme ji na tenké plátky a vložíme do vody s citronovou šťávou. V pánvi na oleji opečeme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, plátky fenklu a drobně pokrájenou petrželku asi 10 minut. Poté přilijeme víno, nahrubo rozkrájená rajčata, sůl, pepř, pod pokličkou dusíme 15 minut. V jiném hrnci si do vařící osolené vody dáme uvařit artyčoky na 5 minut. Poté je přidáme do pánve s fenyklem. Mezitím si v osolené vodě uvaříme těstoviny, důkladně je scedíme, smícháme se zeleninovou omáčkou a na talíři nakonec ozdobíme nastrouhaným Parmezánem.