Nákyp houbový

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Houby čerstvé 400 g
Máslo čerstvé 40 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel kudrnka 20 g
Smetana 33% (šlehačka) 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Niva 50% - tavený 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek a cibuli oloupeme, nakrájíme na kousky, houby očistíme, omyjeme, rozkrájíme na malé kousky, sýr nastrouháme, petržel kudrnku nasekáme. Vejce rozšleháme, přidáme nastrouhaný sýr, nakrájenou cibuli, česnek, kudrnku, pepř a vše zamícháme.
  2. Skleněnou mísu potřeme máslem, v mikrovlnné troubě na 1 minutu zahřejeme, přidáme pokrájené houby, osolíme, přikryjeme víkem a vrátíme do mikrovlnné trouby, podusíme 4 minuty. Připravenou vaječnou směs přidáme k houbám, promícháme, mísu přiklopíme a ještě na 3 minuty vložíme do mikrovlnné trouby.
  3. Hotový nákyp vyndáme, stále přiklopený necháme ustálit 2 minuty a porcujeme na mělké talíře.