Telecí řízky se sýrovou krustou

Ingredience


Máslo čerstvé 100 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř bílý 2 špetka
Petržel - nať 2 ks
Rozmarýn čerstvý 1 ks
Strouhanka 70 g
Sůl 2 špetka
Šunka parmská 4 plátek
Sýr Parmezán 80 g
Telecí kýta 400 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Předehřejeme gril v troubě. Telecí řízky opláchneme studenou vodou, dobře osušíme a lehce naklepeme mezi dvěma listy průhledné fólie. Osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olivový olej a řízky v něm opékáme po každé straně asi 2minuty. Vyndáme, každý řízek zabalíme do 1 plátku šunky a dáme do ohnivzdorné mísy.
  2. Rozmarýn s petrželkou opláchneme a dosucha otřepeme, jehličky a lístky otrháme od stonků a jemně nasekáme. Smícháme s máslem, strouhaným parmezánem, žloutkem a strouhankou a směsí potřeme řízky. Dáme do horké trouby na střední lištu a gratinujeme asi 4minuty do zlatohněda.