Telecí řízky se sýrovou krustou
Ingredience
Máslo čerstvé |
100 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
2 špetka |
Petržel - nať |
2 ks |
Rozmarýn čerstvý |
1 ks |
Strouhanka |
70 g |
Sůl |
2 špetka |
Šunka parmská |
4 plátek |
Sýr Parmezán |
80 g |
Telecí kýta |
400 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 6 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Předehřejeme gril v troubě. Telecí řízky opláchneme studenou vodou, dobře osušíme a lehce naklepeme mezi dvěma listy průhledné fólie. Osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olivový olej a řízky v něm opékáme po každé straně asi 2minuty. Vyndáme, každý řízek zabalíme do 1 plátku šunky a dáme do ohnivzdorné mísy.
- Rozmarýn s petrželkou opláchneme a dosucha otřepeme, jehličky a lístky otrháme od stonků a jemně nasekáme. Smícháme s máslem, strouhaným parmezánem, žloutkem a strouhankou a směsí potřeme řízky. Dáme do horké trouby na střední lištu a gratinujeme asi 4minuty do zlatohněda.