Zelí s květákem nakládané na arabský způsob
Ingredience
Květák |
1 ks |
Ocet kvasný lihový |
0.5 l |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
50 g |
Voda pitná |
0.5 l |
Zelí hlávkové bílé |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Zelí omyjeme a nakrájíme na silnější nudličky. Květák omyjeme, rozebereme na růžičky, krátce povaříme ve vodě bez soli, slijeme přes síto a necháme okapat.
- Vodu, ocet a sůl dáme do hrnce, přivedeme do varu a necháme 1 - 2 minuty vařit.
- Nudličky zelí a okapané růžičky květáku promícháme, dáme do skleněné uzavíratelné nádoby. Zalijeme horkým nálevem, uzavřeme a necháme pomalu chladnout. Směs je dobré nechat alespoň 3 dny uležet. Podáváme studené.