Nakládaná rajčata na arabský způsob

Ingredience


Česnek 6 stroužek
Koriandr mletý 2 kávová lžička
Ocet kvasný lihový 3 dl
Paprika mletá sladká 3 kávová lžička
Pepř černý mletý 3 kávová lžička
Rajčata 1 kg
Sůl 5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Menší tvrdá rajčata omyjeme, každé na několika místech nařízneme, do řezů vetřeme sůl. Dáme je do mísy a 3 dny necháme stát, pouze odléváme nashromážděnou tekutinu.
  2. Pepř, papriku a koriandr smícháme v misce, směs po třech dnech vetřeme do řezů v rajčatech. Rajčata pak nakládáme do větší skleněné uzavíratelné nádoby a přitom je prokládáme česnekem, který jsme oloupali a nakrájeli na plátky.
  3. Ocet necháme přejít varem a teplým zajčata zalijeme. Nádobu uzavřeme, necháme vychladnout a v chladu a temnu odležet alespoň týden.