Nakládaná rajčata na arabský způsob
Ingredience
Česnek |
6 stroužek |
Koriandr mletý |
2 kávová lžička |
Ocet kvasný lihový |
3 dl |
Paprika mletá sladká |
3 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
3 kávová lžička |
Rajčata |
1 kg |
Sůl |
5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 2 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Menší tvrdá rajčata omyjeme, každé na několika místech nařízneme, do řezů vetřeme sůl. Dáme je do mísy a 3 dny necháme stát, pouze odléváme nashromážděnou tekutinu.
- Pepř, papriku a koriandr smícháme v misce, směs po třech dnech vetřeme do řezů v rajčatech. Rajčata pak nakládáme do větší skleněné uzavíratelné nádoby a přitom je prokládáme česnekem, který jsme oloupali a nakrájeli na plátky.
- Ocet necháme přejít varem a teplým zajčata zalijeme. Nádobu uzavřeme, necháme vychladnout a v chladu a temnu odležet alespoň týden.