Karbanátky ze špenátu a brambor
Ingredience
Brambory |
250 g |
Cibule |
1 ks |
Olej rostlinný |
80 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Petržel - nať |
3 polévková lžíce |
Špenát listový čerstvý |
1 kg |
Strouhanka |
50 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
600 ml |
Mléko polotučné |
50 ml |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Strouhanka |
80 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Brambory uvaříme ve slupce do měkka, oloupeme a nastrouháme na jemno. Špenát očistíme, opereme, nakrájíme, osolíme, v rendlíku dusíme ve vlastní šťávě zhruba 10 minut. Poté ho přeložíme do mísy a necháme vychladnout. Cibuli pokrájíme na jemno, petrželovou nať rozsekáme nadrobno.
- Poté přidáme ke špenátu brambory, rozšlehaná vejce, cibuli, nať, strouhanku, sůl, pepř a dobře propracujeme. Z utvořené hmoty tvarujeme karbanátky, obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem, strouhance a smažíme v rozpáleném oleji.