Karbanátky ze špenátu a brambor

Ingredience


Brambory 250 g
Cibule 1 ks
Olej rostlinný 80 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Petržel - nať 3 polévková lžíce
Špenát listový čerstvý 1 kg
Strouhanka 50 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 600 ml
Mléko polotučné 50 ml
Mouka pšeničná hladká 50 g
Strouhanka 80 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory uvaříme ve slupce do měkka, oloupeme a nastrouháme na jemno. Špenát očistíme, opereme, nakrájíme, osolíme, v rendlíku dusíme ve vlastní šťávě zhruba 10 minut. Poté ho přeložíme do mísy a necháme vychladnout. Cibuli pokrájíme na jemno, petrželovou nať rozsekáme nadrobno.
  2. Poté přidáme ke špenátu brambory, rozšlehaná vejce, cibuli, nať, strouhanku, sůl, pepř a dobře propracujeme. Z utvořené hmoty tvarujeme karbanátky, obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem, strouhance a smažíme v rozpáleném oleji.