Nákyp z rebarbory

Ingredience


Cukr krupice 40 g
Cukr moučkový 30 g
Cukr vanilka 20 g
Kypřicí prášek do pečiva 13 g
Máslo čerstvé 40 g
Mouka polohrubá 40 g
Mouka pšeničná hrubá 40 g
Reveň (Rebarbora) 200 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rebarboru očistíme, umyjeme, oloupeme, nakrájíme na kousky, zalijeme 0,8 dl horkou vodou a pokrájíme na plátky. Vejce rozklepneme, bílky odložíme stranou na další použití, žloutky vyšleháme s 0,2 dl horké vody a cukrem, přidáme mouku s kypřícím práškem, zamícháme, přisypeme vanilkový cukr, nakonec zlehka přimícháme vyšlehaný sníh z bílku.
  2. Skleněnou mísu důkladně vymažeme máslem, posypeme hrubou moukou, vylijeme půlku připraveného těsta, naskládáme plátky rebarbory a znovu nalijeme těsto. Připravenou zapékací mísu vložíme do mikrovlnné trouby na 8 minut.
  3. Hotový nákyp vytáhneme, 2 minuty ustálíme a porcujeme na mělké talíře, každou porci posypeme moučkovým cukrem a podáváme.