Nákyp z rebarbory
Ingredience
Cukr krupice |
40 g |
Cukr moučkový |
30 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
13 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka polohrubá |
40 g |
Mouka pšeničná hrubá |
40 g |
Reveň (Rebarbora) |
200 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Rebarboru očistíme, umyjeme, oloupeme, nakrájíme na kousky, zalijeme 0,8 dl horkou vodou a pokrájíme na plátky. Vejce rozklepneme, bílky odložíme stranou na další použití, žloutky vyšleháme s 0,2 dl horké vody a cukrem, přidáme mouku s kypřícím práškem, zamícháme, přisypeme vanilkový cukr, nakonec zlehka přimícháme vyšlehaný sníh z bílku.
- Skleněnou mísu důkladně vymažeme máslem, posypeme hrubou moukou, vylijeme půlku připraveného těsta, naskládáme plátky rebarbory a znovu nalijeme těsto. Připravenou zapékací mísu vložíme do mikrovlnné trouby na 8 minut.
- Hotový nákyp vytáhneme, 2 minuty ustálíme a porcujeme na mělké talíře, každou porci posypeme moučkovým cukrem a podáváme.