Dušený hrášek s houbami a rýží
Ingredience
Cibule |
0.5 ks |
Hrášek mražený |
600 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Žampiony čerstvé |
80 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
80 g |
Voda pitná |
220 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hrášek propláchneme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky.
- Propláchnutou rýži vsypeme do kastrolu na rozpálený olej, promícháme a až rýže zprůhlední, přelijeme vodou, zamícháme a pod poklicí dusíme zhruba 20 minut.
- V mezičase zpěníme na másle cibuli, přidáme žampiony a podusíme. K poloměkkým houbám přimícháme hrášek, sůl, pepř a dusíme doměkka. S udušeným hráškem smícháme udušenou rýži a podáváme.