Dušený hrášek s houbami a rýží

Ingredience


Cibule 0.5 ks
Hrášek mražený 600 g
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Žampiony čerstvé 80 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Rýže loupaná 80 g
Voda pitná 220 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hrášek propláchneme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky.
  2. Propláchnutou rýži vsypeme do kastrolu na rozpálený olej, promícháme a až rýže zprůhlední, přelijeme vodou, zamícháme a pod poklicí dusíme zhruba 20 minut.
  3. V mezičase zpěníme na másle cibuli, přidáme žampiony a podusíme. K poloměkkým houbám přimícháme hrášek, sůl, pepř a dusíme doměkka. S udušeným hráškem smícháme udušenou rýži a podáváme.