Fazolová arabská omeleta

Ingredience


Bazalka 2 polévková lžíce
Cibule 1 ks
Fazole Fava 350 g
Kmín celý 1 kávová lžička
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sušené fazole fava (zelené barvy, můžeme místo nich použít i bílé fazole) přes noc namočíme do vody, ve které je druhý den uvaříme doměkka.
  2. Cibuli oloupeme, pokrájíme na jemné plátky a na 1 lžíci olivového oleje dozlatova osmažíme. Nasekáme 2 lžíce bazalky nebo koriandru.
  3. V míse ušleháme vejce, přidáme vařené fazole, osmaženou cibuli i s olejem, drcený kmín, bazalku, osolíme a opepříme a vše dobře promícháme.
  4. Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a vlijeme do ní připravenou směs, pak snížíme příkon tepla a smažíme. Po patnácti minutách pak můžeme omeletu obrátit a osmažit i z druhé strany, nebo ji nechat dopéci pod grilem.
  5. Omeletu servírujeme pokrájenou na čtvrtky, jako příloha je vhodný některý zelený salát.