Grilovaná bageta s artyčoky

Ingredience


Artyčoky 300 g
Bageta 1 ks
Olej olivový 50 ml
Paprika červená 1 ks
Salám uherský 70 g
Tapenáda se zelenými olivami 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nakrájíme bagetu na plátky cca 1,5 cm tlusté a rozložíme je na středně rozložený gril. Z každé strany poté grilujeme jednu minutu. Během toho nakrájíme na nudličky papriku a smočíme ji v olivovém oleji. Mřížku na grilu vyložíme alobalem a tři minuty na něm fritujeme papriku. To samé uděláme s plátky salámu.
  2. Smícháme olivový olej s tapenádou a potřeme ogrilovanou bagetu. Přidáme na ni plátek salámu, papriku a artyčoky. Vrátíme na gril a jednu minutu ještě ohřejeme. Poté můžeme podávat.