Hrášková omeleta

Ingredience


Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 100 g
Kypřicí prášek do pečiva 13 g
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 10 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plochou skleněnou mísu potřeme máslem a v mikrovlnné troubě zahřejeme po dobu 1 minuty. Vejce rozklepneme do kastrůlku, dobře rozšleháme, přidáme mouku, kypřící prášek, sůl, pepř, nasekanou kudrnku, důkladně promícháme a vaječnou směs vylijeme na připravenou mísu s máslem, vložíme do mikrovlnné trouby na 1 minutu. Potom omeletu posypeme scezeným hráškem a mísu vrátíme zase do mikrovlnné trouby na 2 minuty.
  2. Hotovou omeletu vyndáme a ihned podáváme.