Hrášková omeleta
Ingredience
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
100 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
13 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
10 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 3 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Plochou skleněnou mísu potřeme máslem a v mikrovlnné troubě zahřejeme po dobu 1 minuty. Vejce rozklepneme do kastrůlku, dobře rozšleháme, přidáme mouku, kypřící prášek, sůl, pepř, nasekanou kudrnku, důkladně promícháme a vaječnou směs vylijeme na připravenou mísu s máslem, vložíme do mikrovlnné trouby na 1 minutu. Potom omeletu posypeme scezeným hráškem a mísu vrátíme zase do mikrovlnné trouby na 2 minuty.
- Hotovou omeletu vyndáme a ihned podáváme.