Těstoviny s houbami a smetanou

Ingredience


Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata sušená sterilovaná 120 g
Šalotka 6 ks
Smetana 33% (šlehačka) 120 ml
Sůl 1 špetka
Těstoviny čtyřvaječné 300 g
Víno portské 2 polévková lžíce
Voda pitná 2 l
Žampiony čerstvé 350 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na másle a oleji opečeme na kolečka nakrájené šalotky do měkka. Poté vložíme na plátky nakrájené žampiony a 2 minuty opékáme. Osolíme, opepříme, posypeme moukou, zamícháme a minutu opékáme. Poté pánev odstavíme, přilijeme smetanu, víno, zamícháme a vrátíme na oheň. Přimícháme nakrájená rajčata, nastrouhaný muškátový oříšek a na mírném ohni vaříme 8 minut. Mezitím si v osolené vodě uvaříme těstoviny. Důkladně je scedíme a smícháme s omáčkou. Ještě 3 minuty prohřejeme a na talíři pak ozdobíme nakrájenou petrželkou.