Těstoviny s houbami a smetanou
Ingredience
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata sušená sterilovaná |
120 g |
Šalotka |
6 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
120 ml |
Sůl |
1 špetka |
Těstoviny čtyřvaječné |
300 g |
Víno portské |
2 polévková lžíce |
Voda pitná |
2 l |
Žampiony čerstvé |
350 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na másle a oleji opečeme na kolečka nakrájené šalotky do měkka. Poté vložíme na plátky nakrájené žampiony a 2 minuty opékáme. Osolíme, opepříme, posypeme moukou, zamícháme a minutu opékáme. Poté pánev odstavíme, přilijeme smetanu, víno, zamícháme a vrátíme na oheň. Přimícháme nakrájená rajčata, nastrouhaný muškátový oříšek a na mírném ohni vaříme 8 minut. Mezitím si v osolené vodě uvaříme těstoviny. Důkladně je scedíme a smícháme s omáčkou. Ještě 3 minuty prohřejeme a na talíři pak ozdobíme nakrájenou petrželkou.