Tagliatelle s rajčatovou omáčkou a piniovými oříšky

Ingredience


Čekanka 60 g
Cibulka jarní 3 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Oříšky piniové 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Rajčata 2 ks
Sůl 1 špetka
Těstoviny Tagliatelle 350 g
Víno bílé 225 ml
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve v osolené vodě uvaříme těstoviny. V pánvi na polovině oleje vaříme nakrájená rajčata, protlak a víno přibližně 5 minut. Mezitím na oleji opražíme piniové oříšky. Poté do omáčky vložíme nakrájené listy čekanky, osolíme a opepříme. Scedíme těstoviny, pokapeme olejem, smícháme s omáčkou, na talíři posypeme kolečky nakrájené jarní cibulky a opraženými piniovými oříšky.