Tagliatelle s rajčatovou omáčkou a piniovými oříšky
Ingredience
Čekanka |
60 g |
Cibulka jarní |
3 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Oříšky piniové |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Těstoviny Tagliatelle |
350 g |
Víno bílé |
225 ml |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve v osolené vodě uvaříme těstoviny. V pánvi na polovině oleje vaříme nakrájená rajčata, protlak a víno přibližně 5 minut. Mezitím na oleji opražíme piniové oříšky. Poté do omáčky vložíme nakrájené listy čekanky, osolíme a opepříme. Scedíme těstoviny, pokapeme olejem, smícháme s omáčkou, na talíři posypeme kolečky nakrájené jarní cibulky a opraženými piniovými oříšky.