Dušené hovězí maso na víně s karotkou
Ingredience
Bílá cibulka |
120 g |
Cibule |
2 ks |
Hovězí maso zadní |
600 g |
Karotka |
180 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Slanina vepřová |
120 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Víno červené |
350 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Slaninu nakrájíme nadrobno, maso očistíme a pokrájíme na kostky, karotku očistíme a rozkrájíme na tenčí plátky, cibuli krájíme nadrobno, sterilované cibulky slijeme, necháme okapat.
- V kastrolu na másle rozpustíme slaninu, vmícháme maso a smažíme. Zhruba po 5 minutách vmícháme cibuli, pepř, sůl a smažíme za občasného promíchání. Opečené maso přelijeme vínem a na mírném plameni dusíme. Když je téměř měkké, přidáme cibulky, karotku a dodusíme.