Dušené hovězí maso na víně s karotkou

Dušené hovězí maso na víně s karotkou - obrázek

Ingredience


Bílá cibulka 120 g
Cibule 2 ks
Hovězí maso zadní 600 g
Karotka 180 g
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Slanina vepřová 120 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Víno červené 350 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slaninu nakrájíme nadrobno, maso očistíme a pokrájíme na kostky, karotku očistíme a rozkrájíme na tenčí plátky, cibuli krájíme nadrobno, sterilované cibulky slijeme, necháme okapat.
  2. V kastrolu na másle rozpustíme slaninu, vmícháme maso a smažíme. Zhruba po 5 minutách vmícháme cibuli, pepř, sůl a smažíme za občasného promíchání. Opečené maso přelijeme vínem a na mírném plameni dusíme. Když je téměř měkké, přidáme cibulky, karotku a dodusíme.