Šátečky z listového těsta s tuňákem
Ingredience
Brambory |
800 g |
Citrony |
2 ks |
Listové těsto |
250 g |
Olej rostlinný |
1 dl |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Sůl |
1 špetka |
Tuňák v oleji |
400 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Brambory omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na malé kousky a uvaříme v mírně osolené vodě. Omytou petrželovou nať pokrájíme na jemno.
- Uvařené brambory rozmačkáme vidličkou, smícháme s kousky tuňáka, podle chuti přidáme nasekanou petrželku, osolíme a opepříme, vše pak ještě důkladně promícháme.
- Listové těsto rozdělíme na obdélníkových nebo čtvercových plátků, na každý rozložíme část nádivky a složíme do trojúhelníku. Kraje pomažeme bílkem, aby se těsto od sebe neodlepovalo.
- V pánvi rozehřejeme olej, na něm tyto tzv. "briky" smažíme z obou stran 3 - 5 minut, dokud nemají zlatavou barvu.