Šátečky z listového těsta s tuňákem

Ingredience


Brambory 800 g
Citrony 2 ks
Listové těsto 250 g
Olej rostlinný 1 dl
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Sůl 1 špetka
Tuňák v oleji 400 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na malé kousky a uvaříme v mírně osolené vodě. Omytou petrželovou nať pokrájíme na jemno.
  2. Uvařené brambory rozmačkáme vidličkou, smícháme s kousky tuňáka, podle chuti přidáme nasekanou petrželku, osolíme a opepříme, vše pak ještě důkladně promícháme.
  3. Listové těsto rozdělíme na obdélníkových nebo čtvercových plátků, na každý rozložíme část nádivky a složíme do trojúhelníku. Kraje pomažeme bílkem, aby se těsto od sebe neodlepovalo.
  4. V pánvi rozehřejeme olej, na něm tyto tzv. "briky" smažíme z obou stran 3 - 5 minut, dokud nemají zlatavou barvu.