Plněné grilované žampiony s polentou
Ingredience
Estragon |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
100 ml |
Ořechy vlašské |
70 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Polenta |
300 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr kozí |
150 g |
Žampiony čerstvé |
350 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme žampiony, odřízneme nožičky. Hlavičky potřeme olejem, osolíme, opepříme a necháme grilovat tři minuty z každé strany.
- Mezitím připravíme náplň. Na kousku alobalu budeme grilovat vlašské ořechy přibližně dvě minuty, následně je smícháme se sýrem a extragonem. Olejem potřeme na tlusté plátky nakrájenou polentu, necháme také pět minut grilovat. Houby naplníme směsí a rozložíme na polentu, která se do žampionů zapeče.