Plněné grilované žampiony s polentou

Ingredience


Estragon 1 polévková lžíce
Olej olivový 100 ml
Ořechy vlašské 70 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Polenta 300 g
Sůl 1 špetka
Sýr kozí 150 g
Žampiony čerstvé 350 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme žampiony, odřízneme nožičky. Hlavičky potřeme olejem, osolíme, opepříme a necháme grilovat tři minuty z každé strany.
  2. Mezitím připravíme náplň. Na kousku alobalu budeme grilovat vlašské ořechy přibližně dvě minuty, následně je smícháme se sýrem a extragonem. Olejem potřeme na tlusté plátky nakrájenou polentu, necháme také pět minut grilovat. Houby naplníme směsí a rozložíme na polentu, která se do žampionů zapeče.