Spaghetti Alla Primavera
Ingredience
Bazalka |
1 hrst |
Brokolice |
300 g |
Cibulka jarní |
6 ks |
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
150 g |
Olej olivový |
8 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Špagety |
200 g |
Šťovík |
10 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Předehřejeme troubu. Papriky omyjeme, nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jader, případná zbylá jadýrka smyjeme tekoucí vodou. Papriky osušíme a slupkou nahoru je vložíme do trouby. Pod grilem opékáme, dokud slupka nezčerná. Jakmile se začnou tvořit puchýře, papriky vyjmeme, vložíme do mísy, kde je necháme pod vlhkou utěrkou 10 minut částečně vychladnout. Poté z paprik stáhneme slupky, dužinu nakrájíme na nudličky.
- Oloupeme a omyjeme mrkev, pokrájíme ji na tenká kolečka. Brokolici rozdělíme na menší růžičky, petrželku s bazalkou opláchneme, osušíme a otrháme lístky.
- Petrželku, bazalku a šťovík nasekáme nahrubo. Očistíme jarní cibulku a rozkrájíme ji na kolečka.
- Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Zhruba 4 minuty před dovařením přidáme k těstovinám nakrájenou mrkev a brokolici. Poté scedíme a ve velké míse promícháme s olejem, paprikou, jarní cibulkou; přidáme petrželku, bazalku a šťovík, dochutíme citronovou šťávou, osolíme, opepříme. Podáváme dle chuti horké nebo studené.