Kuřecí stehna s játry

Ingredience


Chléb konzumní 120 g
Cibule 2 ks
Játra kuřecí 200 g
Kuřecí stehna 5 ks
Máslo čerstvé 100 g
Olej rostlinný 30 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Slanina vepřová 120 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vývar drůbeží 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z kuřecích stehen stáhneme kůži a vykostíme je. Slaninu a cibuli rozkrájíme na nudličky, játra očistíme a pokrájíme na nudličky, tvrdý chléb bez kůrky nastrouháme.
  2. V kastrolu na másle rozpustíme slaninu, přidáme cibuli a orestujeme. Vložíme kuřecí stehna, osolíme, opepříme, ze všech stran osmažíme. Poté zalijeme vývarem a pod poklicí dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme játra, která jsme osmažili na oleji. Měkká stehna vyjmeme, položíme na mísu, do omáčky zašleháme strouhaný chleba, povaříme. Poté do hotové omáčky vrátíme stehna a necháme prohřát.