Kuřecí stehna s játry
Ingredience
Chléb konzumní |
120 g |
Cibule |
2 ks |
Játra kuřecí |
200 g |
Kuřecí stehna |
5 ks |
Máslo čerstvé |
100 g |
Olej rostlinný |
30 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Slanina vepřová |
120 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
600 ml |




-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Z kuřecích stehen stáhneme kůži a vykostíme je. Slaninu a cibuli rozkrájíme na nudličky, játra očistíme a pokrájíme na nudličky, tvrdý chléb bez kůrky nastrouháme.
- V kastrolu na másle rozpustíme slaninu, přidáme cibuli a orestujeme. Vložíme kuřecí stehna, osolíme, opepříme, ze všech stran osmažíme. Poté zalijeme vývarem a pod poklicí dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme játra, která jsme osmažili na oleji. Měkká stehna vyjmeme, položíme na mísu, do omáčky zašleháme strouhaný chleba, povaříme. Poté do hotové omáčky vrátíme stehna a necháme prohřát.