Králík na víně se sušeným ovocem
Ingredience
Cibule |
120 g |
Králičí maso |
750 g |
Mandle |
60 g |
Martell cognac |
50 ml |
Meruňky sušené |
200 g |
Olej rostlinný |
70 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Slanina vepřová |
130 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Švestky sušené |
200 g |
Víno červené |
300 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Králičí stehna očistíme a rozsekneme, mandle spaříme, oloupeme, sušené švestky bez pecek namočíme na hodinu do koňaku, sušené meruňky nakrájíme na nudličky. Slaninu pokrájíme na větší kostky, cibuli rozkrájíme na osminky.
- V kastrole na oleji rozpustíme slaninu, přimícháme cibuli, orestujeme, přidáme porce králíka, osolíme, opepříme a osmažíme ze všech stran. Maso přelijeme vínem a pekáč vložíme do předehřáté trouby. Pod poklicí maso dusíme, během dušení maso obracíme a přeléváme vínem. Před koncem dušení přidáme k masu švestky, do kterých jsme vložili mandle i s koňakem, meruňky a dodusíme.