Králík na víně se sušeným ovocem

Ingredience


Cibule 120 g
Králičí maso 750 g
Mandle 60 g
Martell cognac 50 ml
Meruňky sušené 200 g
Olej rostlinný 70 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Slanina vepřová 130 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Švestky sušené 200 g
Víno červené 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Králičí stehna očistíme a rozsekneme, mandle spaříme, oloupeme, sušené švestky bez pecek namočíme na hodinu do koňaku, sušené meruňky nakrájíme na nudličky. Slaninu pokrájíme na větší kostky, cibuli rozkrájíme na osminky.
  2. V kastrole na oleji rozpustíme slaninu, přimícháme cibuli, orestujeme, přidáme porce králíka, osolíme, opepříme a osmažíme ze všech stran. Maso přelijeme vínem a pekáč vložíme do předehřáté trouby. Pod poklicí maso dusíme, během dušení maso obracíme a přeléváme vínem. Před koncem dušení přidáme k masu švestky, do kterých jsme vložili mandle i s koňakem, meruňky a dodusíme.