Marocké plněné tortilly

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 20 ml
Cizrna 400 g
Kmín celý 1 špetka
Máta 1 polévková lžíce
Okurka salátová 1 ks
Olej olivový 50 ml
Rajčata 3 ks
Sůl 1 špetka
Tortilla 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na kostičky nakrájíme rajčata a okurky. Cibuli nakrájíme na kolečka. Vše smícháme v míse a osolíme. Přidáme nasekanou mátu. Cizrnu propláchneme vodou, necháme okapat a dáme do druhé mísy. Nahrubo ji rozmačkáme vidličkou a přidáme kmín. Prolisujeme k cizrně česnek a zalijeme olejem a citronovou šťávou. Poté rozmačkáme do hladka.
  2. Tortilly potřeme cizrnovou směsí po celém objemu a doprostřed dáme kopeček rajčatové směsi. Tortilu na závěr zabalíme, aby nám obsah nevypadával a zapečeme 5 minut v troubě.