Černý kořen smažený v těstíčku
Ingredience
Černý kořen |
1 kg |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Ocet vinný |
50 ml |
Olej rostlinný |
100 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
Voda pitná |
1 l |
Mléko polotučné |
300 ml |
Mouka polohrubá |
200 g |
Olej olivový |
40 g |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Do mísy namícháme vodu s octem, moukou a solí, vkládáme oloupaný černý kořen, aby neztmavl. V širším kastrolu vaříme vodu, do které vložíme oloupaný kořen, na mírném plameni vaříme zhruba 25 minut. Poté slijeme, necháme okapat a vychladnout.
- V míse rozšleháme v mléku vejce, přimícháme mouku, sůl a olej. Vypracujeme hladké těstíčko, kořen namáčíme a smažíme v rozpáleném oleji.