Černý kořen smažený v těstíčku

Ingredience


Černý kořen 1 kg
Mouka pšeničná hladká 50 g
Ocet vinný 50 ml
Olej rostlinný 100 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 1 l
Voda pitná 1 l
Mléko polotučné 300 ml
Mouka polohrubá 200 g
Olej olivový 40 g
Sůl 0.25 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy namícháme vodu s octem, moukou a solí, vkládáme oloupaný černý kořen, aby neztmavl. V širším kastrolu vaříme vodu, do které vložíme oloupaný kořen, na mírném plameni vaříme zhruba 25 minut. Poté slijeme, necháme okapat a vychladnout.
  2. V míse rozšleháme v mléku vejce, přimícháme mouku, sůl a olej. Vypracujeme hladké těstíčko, kořen namáčíme a smažíme v rozpáleném oleji.