Řecká bramborová kaše skordalia
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Česnek |
5 stroužek |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
125 ml |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky a dáme je vařit do osolené vody. Oloupaný česnek utřeme se solí.
- Z uvařených brambor slijeme vodu, rozmačkáme je, přidáme utřený česnek a řádně promícháme. Šleháme mixerem, během šlehání po lžících přiléváme olej, citrónovou šťávu a pepř.
- Podáváme samostatně jako předkrm, lze použít i jako příloha k masu či zelenině.